Our pizza...
Το ζυμάρι μας ωριμάζει απο 36 έως 48 ώρες, έτσι δίνουμε στην πίτσα μοναδικά χαρακτηριστικά στη γεύση και είναι απόλυτα χωνευτική. Η πίτσα μας φτιάχνεται αυθεντική ναπολιτάνικη και το σχήμα της μοιάζει με τη ρόδα του κάρου. Οι Ναπολιτανοι την ονομάζουν la pizza a ''ruota di carro'' και πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μια μικρή ιστορία. Η πίτσα αυτή εμφανίστηκε περίπου το 1500 μ.Χ στη Νάπολι. Οι πιτσαγιόλο στις εργατικές φτωχικές συνοικίες της Νάπολι προσπαθούσαν να ανοίξουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να βγουν περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια για να ταϊσουν όσα περισσότερα στόματα μπορούσαν. Για αυτό και η παράδοση λέει ότι οσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γείτονιά."Τα χαρακτηριστικά της είναι η πολύ λεπτή και η ανοιχτά διάπλατη ζύμη της. Γι΄αυτό συγχωρέστε μας αν καμιά φορά η πίτσα μας στριμώχνεται στο κουτί της η εξέχη ελάχιστα από αυτό. Δεν είναι τυχαίο που στη Νάπολη ακόμη και σήμερα σχηματίζονται ουρές για δοκιμάσουν το είδος της πίτσας αυτής στις δύο πιο χαρακτηριστικές πιτσαρίες της πόλης "Da Michele" από το 1870 και "Sorbillo" από το 1935.
VIEW MENU
Give us your feedback
Rate your experience with us and help us become better.